کلاژن دکتر مریم هاشمی

با کلاژن و تاثیر آن بر پوست و مو آشنا شویم.

کلاژن به چه معناست؟

ریشه کلمه یونانی کلاژن و به معنای چسب گرفته شده یک پروتئین سخت، نامحلول و فیبری می باشد که به عنوان فراوان ترین پروتئین های بدن در نظر گرفته شده و می توان اینگونه بیان کرد که در حدود یک سوم از تمامی پروتئین ‌ها را تشکیل خواهد داد.

لازم به ذکر است بیان کنیم یکی از اجزای مهم و پر اهمیت ساختمان پوست استخوان و دندان، ماهیچه ها و تاندون ها و ربات کلاژن می باشد. در حالت کلی می ‌توان اینگونه بیان کرد کلاژن یک حالت چسبندگی خاص را به همراه داشته که می ‌تواند به کمک آن بافت های مختلف بدن را به صورت کاملا درست در کنار یکدیگر نگه دارد.

از جمله ویژگی بسیار فوق العاده این پروتئین خاصیت بازجذبی می باشد. این مکان وجود دارد که برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آمده باشد باز جذبی به چه معنا بوده و در پاسخ لازم است بگویم که پروتئین ها می توانند به اجزای کوچکتر تبدیل شده تغییر شکل دهند و به صورت مجددا جذب بدن شوند. این ویژگی خاص و منحصر به فرد در نهایت باعث شده که در طیف های درمانی مختلف پزشکی از این پروتئین استفاده زیادی صورت بگیرد.

۱۶ نوع پروتئین کلاژن در بدن وجود دارد که در بین تمامی آن ها سه تا پنج نوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند، به طور مثال می ‌توان به توضیح این موضوع پرداخت که اولین نوع کلاژ نقش بسیار پر اهمیتی جهت تقویت لایه های پوست به همراه دارد و به آن خاصیت ارتجاعی نیز می بخشد و مانع از به وجود آمدن چین و چروک و خشکی خواهد شد.

چه فاکتورهایی می ‌تواند در کاهش یا از بین رفتن کلاژن پوست نقش داشته باشد؟

از جمله موارد مهمی که در افزایش یا کاهش و کلاژن پوست بسیار مهم و تاثیرگذار می ‌باشد عبارتند از:

  • اولین نکته مهم افزایش سن بوده که با بالارفتن آن بدن مانند روزهای اولیه خود کلاژن تولید نمی‌ کند. این مورد نیز می ‌تواند کم شدن استحکام و انعطاف پذیری پوست را به همراه داشته باشد.
  • به وجود آمدن عوامل محیطی که می تواند شامل قرار گرفتن مستقیم در مقابل اشعه های uv یا هوای آلوده باشد.
  • استفاده از رژیم غذایی غلط و نامناسب که می ‌تواند مواردی همچون استفاده از شکر زیاد و کربوهیدرات‌ های تصفیه شده مانند آرد باشد.

راهکار های کلینیکی و پزشکی جهت افزایش کلاژن چیست:

در این بخش قصد داریم برای شما به توضیح این موضوع بپردازیم که علاوه بر تولید کلاژن از طریق مصرف خوراکی‌های مختلف امکان درمان های کلینیکی نیز وجود داشته و امروزه از طرفداران بسیار زیادی نیز برخوردار می باشد، همچنین این اطمینان وجود دارد به عنوان روشی مناسب و سریع جهت جلوگیری از به وجود آمدن پیری و چین و چروک که تنها در اثر کمبود کلاژن ایجاد می‌ شود استفاده کنید. در ادامه سعی می کنیم چندین روش درمانی را برای شما بیان کنیم.

کلاژن دکتر مریم هاشمی-1

تزریق کلاژن و پرکننده های پوستی: به صورت ساده می توان اینگونه بیان کرد که تزریق کلاژن به معنای وارد کردن یک نوع ماده جایگزین جهت کلاژن طبیعی از دست رفته در بدن می باشد که آن را به لایه زیرین پوست تزریق کرده و پس از آن می توانید به وضوح مشاهده کنید که پوست دقیقاً همانند زمانی که غنی از کلاژن بوده صاف و انعطاف پذیر می شود.

نور LED قرمز: از دیگر روش های تولید کلاژن ال ای دی تراپی که جزئی از شاخه نور درمانی می باشد. در رابطه با این روش لازم است بگوییم برای انجام ال ای دی تراپی از رنگ‌ ها و امواج های مختلفی استفاده شده که می ‌توانند به لایه های متفاوت پوست نفوذ کرده و این مورد در نهایت باعث تحریک و تولید کلاژن می شود.

به طور مثال استفاده از نور قرمز برای لایه ای از پوست مفید بوده که دارای سلول فیبروبلاست می ‌باشد. وظیفه این سلول در بدن تولید کلاژن و الاستین که به معنای پروتئین های جوان کننده پوست است.

در میان تمامی نور های مختلفی که برای کلاژن سازی پوست مورد استفاده قرار می‌ گیرد امواج فروسرخ از اهمیت بالاتری برخوردار می ‌باشد چرا که می ‌تواند باعث بهبود سریع التهابات پوستی شود.

میکرودرم ابریژن: از این روش می ‌توان برای درمان بسیاری از اختلالات پوستی شامل تیرگی ها، لکه های پوستی، منافذ باز، آکنه و زخم، اثرات کشیدگی، آفتاب سوختگی و از بین بردن چین و چروک استفاده کرد و پس از پایان یافتن دوره درمان به خوبی می توانید ملاحظه کنید که تأثیر به سزایی جهت جوانسازی پوست به همراه دارد و یکی از روش های جوانسازی پوست میباشد.

برای میکرودرم ابریژن یک دستگاه مخصوص که دارای سطح ساینده می باشد مورد استفاده قرار گرفته و به کمک آن سطح اولیه یا همان روی پوست لایه برداری خواهد شد که از این طریق ظاهر شما جوان تر و شاداب می شود.

لازم است بیان کنیم تکنیک دیگری نیز برای این روش وجود دارد که ذرات آلومینیوم اکسید یا سدیم بی کربنات را روی سطح پوست اسپری کرده و پس از مشخص شدن ذرات مرده و برآمد توسط ساکشن آن را به طور کلی از روی پوست بر می ‌دارند.

روش هیدرودرم ابریژن: از جدید ترین روش های میکرودرم ابریژن می توان تکنیک هیدرودرم آن را نام برد که برای انجام آن سعی می‌ شود به طور همزمان از یک سری محصولات مراقبت از پوست استفاده و آن را تزریق کنند و همچنین در این روش لایه برداری نیز انجام خواهد شد. با استفاده از هیدرودرم ابریژن به خوبی می توانید ملاحظه کنید که تولید کلاژن به شدت تحریک شده و جریان خون در ناحیه مورد نظر شما به حداکثر خواهد رسید.

 

عوامل تضعیف و کم شدن کلاژن‌ها

حال که با کلاژن‌ها آشنا شدید بهتر است پیش از صحبت در رابطه با روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن در رابطه با عوامل تأثیر‌گذار بر آن صحبت کنیم و به خدمتتان عرض کنیم که چه عواملی باعث تخریب و از بین رفتن کلاژن پوست خواهند شد.

افزایش سن

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد به صورت طبیعی با بالا رفتن سن، روند تولید کلاژن دقیقاً به مانند بسیاری از پروتئین‌های حیاتی موجود در بدن کند شده و به تبع آن پوست نازک و شل خواهد شد.

این اتفاق اجتناب ناپذیر است و نمی‌توان به صورت طبیعی از آن جلوگیری کرد چراکه با افزایش سن روند تولید بسیاری از مواد لازم برای بدن کندتر شده و پروتئین‌ها از جمله کلاژن‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و به همین جهت دقیقاً به مانند روش‌هایی که برای تقویت سطح و تراکم سایر پروتئین‌ها در بدن یعنی استفاده از مکمل‌ها، می‌بایست که اقدام به ترمیم و تقویت کلاژن پوست کنیم.

تشخیص این که برای تقویت کلاژن تضعیف شده در اثر بالا رفتن سن از چه نوع مکملی استفاده کنیم را ترجیحا باید به پزشکان حاذق سپرده و مشاوره‌های تخصصی بگیرید تا هم احتمال خطا کاهش یابد و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود و هم اثر بخشی زودتر و واضح‌تر باشد.

سبک زندگی غلط

عوامل زیادی در طول یک روز بسته به سبک زندگی می‌تواند تأثیرگذار بر پوست باشند و همانقدر که غلط بودن سبک زندگی منجر به تخریب کلاژن می‌شود یک سبک زندگی سالم را می‌توان یکی از مهمترین روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن دانست.

از جمله این عادات غلط می‌توان به مواردی همچون:

  • تغذیه ناسالم
  • مصرف دخانیات
  • استرس و اضطراب
  • مصرف زیاد مواد قندی
  • کم خوابی و خواب نا منظم
  • ماندگاری آرایش روی پوست به مدت زیاد

اشاره نمود.

عوامل خارجی

مواردی همچون هوای ناسالم، باکتری‌های مضر، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پرتو‌های فرابنفش خورشید و سایر موارد این چنینی را از دلایل خارجی کاهش کلاژن پوست است که اجتناب از قرار گرفتن در هر کدام از موارد ذکر شده تا به اینجا را می‌توان از روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن و پیشگیری از تخریب این پروتئین ضروری در نظر گرفت.

روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن

روش‌های متعددی برای ترمیم و تقویت کلاژن وجود دارد که بسته به شرایط پوست و سایر موارد تأثیر‌گذار بر سلامت پوست از طرف و متخصصین توصیه می‌شود که در ادامه به معرفی و تشریح ان‌ها پرداخته‌ایم.

 

روش‌های غیر تهاجمی و پیشگیری

در صورتی که شرایط کلاژن‌های پوست‌تان آنقدر‌ها هم بد نیست و سن بالایی ندارید می‌توانید با استفاده از روش‌های معروف به غیر تهاجمی از پوستتان مراقبت کرده و باعث کلاژن‌سازی در بدن شوید.

از جمله این روش ها میتوان به مواردی همچون:

  • دوری از دخانیات
  • تنظیم خواب و بهبود آن
  • دوری از استرس و اظطراب
  • ایجاد عادات تغذیه‌ای سالم
  • پرهیز از آرایش با لوازم غیر استاندارد
  • مراقبت از پوست در برابر عوامل خارجی
  • استفاده از روتین‎‌های مراقبت پوستی استاندارد
  • عدم استفاده از شوینده‌های غیر استاندارد و شیمیایی

اشاره کرد.

روش‌های تخصصی

روش‌های ذکر شده بیشتر جنبه پیشگیری دارند و می‌توانند در دراز مدت تأثیر‌گذاری مناسبی داشته باشند اما در صورتیکه اوضاع حاد‌تر است و احتیاج به روش‌هایی با تأثیرگذاری بیشتر و سریعتر حس می‌شود نیاز است از از روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن تخصصی معروف به روش‌های تهاجمی یا نیمه تهاجمی استفاده نمود.

این روش‌ها حتماً باید در کلینیک‌های تخصصی و تحت نظر متخصصین تحصیل کرده و با تجربه انجام شود و به هیچ عنوان نباید شخصاً یا تحت نظر افراد غیر متخصص اقدام به پیاده‌سازی چنین فرایند‌هایی کنید چرا که در صورت بروز کوچکترین اشتباه، زیان‌های جبران ناپذیری متوجه پوست شما خواهد شد.

از جمله این روش ها میتوان به مواردی همچون:

  • تزریق کلاژن
  • لیزر درمانی
  • میکرونیدلینگ
  • تزریق پلاسما
  • LED تراپی
  • پیلینگ شیمیایی
  • آر اف فرکشنال اسکارلت

لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت این موضوع همواره روش‌های ترمیم و تقویت کلاژن دستخوش تغییر و تکامل می‌شوند بنابراین نگران عدم اثربخشی یا ضعیف بودن این روش‌ها نباشید چرا که همه آن‌ها به نوبه خود می‌توانند بسته به نیاز شما به خوبی عمل کرده و به عنوان یک مکمل، این پروتئین حیاتی را در بدن شما تأمین کنند.

سخن پایانی:

همانطور که ملاحظه کردید در مطالب فوق به توضیح این موضوع پرداختیم که کلاژن در بدن از چه اهمیت بالایی برخوردار بوده و همچنین گفتیم که داشتن روش زندگی سالم و رعایت کردن برخی موارد می ‌تواند در افزایش و تحریک کلاژن پوست و بدن تاثیر بسیار زیادی داشته باشد، اما بنا بر شرایط و به وجود آمدن برخی از موارد خاص افراد تصمیم به روش های درمانی کلینیکی می گیرند که نتیجه آن بسیار سریع تر نمایان خواهد شد.

اما مسئله مهمی که وجود دارد این است شما برای انجام تکنیک های خاص کلاژن سازی به پزشک کاملاً معتبر و شناخته شده که در این کار تخصص لازم را به همراه دارد مراجعه فرمایید، از این رو پیشنهاد می ‌دهیم حتماً دکتر مریم هاشمی را برای این کار انتخاب کرده چرا که می ‌تواند با استفاده از جدید ترین متدهای روز روش‌ های درمانی کلاژن را برای مراجعه کنندگان انجام دهد. از این که تا انتهای مقاله با ما همراه بوده اید از شما سپاسگزاریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا