اگزمای سبورئیک - دکتر مریم هاشمی

آشنایی و راه درمان اگزمای سبورئیک یا شوره سر

اگزما نیز دارای انواع مختلف بوده که سبورئیک نوعی از آن می ‌باشد و هنوز نیز علت کاملا خاص و مشخصی برای این بیماری کشف نشده و برای مبتلا نشدن به آن و یا روش درمان مناسب تنها مراقبت صحیح از پوست و داشتن روتین های مناسب می باشد. امروز در این مقاله قصد داریم برای شما در رابطه با مطالب مختلف اگزمای سبورئیک مطالبی را بیان کنیم که می ‌تواند مفید واقع شود، دعوت می‌ کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای محتوا با ما همراه باشید.

اگزمای سبورئیک به چه معناست؟

به طور کلی در رابطه با این نوع اگزما باید بیان کنیم که در وهله اول به عنوان درماتیت سبورئیک نیز آن را می ‌شناسند و یک نوع بیماری پوستی بوده که هنگام به وجود آمدن آن پوست به شدت قرمز شده و همچنین پوسته پوسته و شوره سر را به دنبال دارد.

معمولا این بیماری بیشتر روی پوست سر افراد تأثیر می ‌گذارد، اما در برخی از نواحی های مختلف بدن همانند صورت، سینه فوقانی و پشت که دارای پوست چرب تری می باشند امکان به وجود آمدن آن بیشتر می باشد. در صورتی که کودکان به این بیماری مبتلا شوند نام آن اگزمای سبورئیک نبوده و به آن کلاه گهواره می ‌گویند و معمولاً در چند هفته اول زندگی آن ها به وجود آمده و در طی گذشت یک بازه زمانی چند هفته یا یک ماهه از بین خواهد رفت.

دلایل ایجاد اگزمای سبورئیک:

لازم به ذکر است این نکته را بیان کنیم که این نوع اگزما دارای علائم بسیار دقیق نیست، اما با توجه به تمامی موارد پزشکان به این موضوع معتقدند که برای به وجود آمدن آن دو دلیل اصلی وجود دارد که در پیشرفت بیماری تاثیر بسزایی به همراه دارد که عبارتند از:

  • دلیل اول آن می تواند تولید شدن بیش از حد چربی توسط پوست باشد. افرادی که دارای پوست چربی می باشند حتماً این نکته را به خوبی می‌داند که در صورت تولید شدن بیش از حد روغن در پوست این امکان وجود دارد که این حجم از چربی به عنوان یک ماده تحریک کننده عملکرد و قرمز شدن و چرب شدن بیش از حد پوست را به همراه داشته باشد.
  • دلیل دوم که دارای تاثیر خاص خود نیز می‌ باشد مالاسزیا است. مالاسزیا یک نوع قارچ بوده که معمولاً در چربی های پوست وجود دارد. در بسیاری از مواقع این امکان وجود دارد که خارج از آنچه که هست یعنی به طور غیر طبیعی رشد کرده و این موضوع در نهایت ترشح بیش از حد چربی را به همراه داشته و می ‌تواند منجر به اگزمای سبورئیک شود.

از جمله عوامل مهم دیگری که می‌تواند باعث به وجود آمدن اگزمای سبورئیک شود عبارتند از:

همان ‌طور که می ‌دانید در دوران بارداری تغییرات هورمونی در داخل بدن مادر رخ می‌ دهد که این موضوع روی نوزادان شیرخوار تاثیر می گذارد.

اگزمای سبورئیک - دکتر مریم هاشمی 1

همچنین سطح هورمون ها باعث تحریک غدد چربی ساز نوزاد شیرخوار شده و همین موضوع نیز تولید بیش از حد روغن را به همراه داشته و در نهایت اگزمای سبورئیک برای نوزاد به وجود می آید.

این نکته را در نظر داشته باشید که اگر بیماری اگزما به صورت طولانی مدت در پوست باقی بماند و احتیاج به درمان مداوم داشته باشد لازم است برای مدیریت آن و همچنین پیشگیری از پیشرفت بیش از حد این نوع از اگزما به پزشک مراجعه فرمایید.

اگزمای سبورئیک دارای چه علائمی می باشد؟

در رابطه با علائم این نوع بیماری لازم است بیان کنیم که ممکن است با عوامل مختلفی روبرو شوید که شامل استرس تغییر فصل‌ها و یا در صورت استفاده از الکل سنگین آن را تشدید کنید.

علائم نامبرده شده می ‌تواند روی افراد کاملاً متفاوت و مختلف باشد و به وجود آمدن آن در وهله اول به بدن فرد بستگی دارد.

در مطالب فوق نیز به این نکته اشاره کردیم که اگزمای سبورئیک بیشتر در مناطق چرب بدن به وجود آمده و ممکن است افزایش پیدا کند و گفتیم که تاثیر بیشتر خود را روی پوست سر نشان می ‌دهد اما در مناطق مختلف دیگری همچون گوش و اطراف آن، قسمت بالای ابرو، روی بینی، قسمت بالای سینه نیز رخ می ‌دهد.

  • از جمله علائم دیگر اگزمای سبورئیک پوست پوست شدن که به رنگ سفید یا زرد ظاهر خواهد شد.
  • ناحیه ای که دچار اگزما شده چرب تر از حالت عادی خود می شود.
  • خارش در ناحیه دچار اگزما سبورئیک
  • در برخی موارد نیز ریزش مو در آن ناحیه دیده می شود.

یکسری عوامل دیگر نیز وجود دارند که می ‌توانند خطر ابتلا به این اگزما را افزایش دهند شامل چاقی، خستگی، نداشتن روتین مناسب و مراقبت از پوست، فشار بالا و عوامل های محیطی همانند آلودگی، وجود برخی از مشکلات پوستی شامل آکنه، استفاده کردن از برخی محصولات نامناسب پوست علی الخصوص آن هایی که دارای الکل می باشند و برخی از شرایط های خاص پزشکی مانند سکته مغزی و اچ آی وی.

چگونگی تشخیص اگزمای سبورئیک:

توجه داشته باشید برخی از علائم مربوط به اگزمای سبورئیک می ‌تواند تشابه بسیار زیادی به برخی از بیماری های پوستی همچون روزاسه و پسوریازیس داشته باشد، اما در هر شرایطی لازم است برای تشخیص دقیق و همچنین معاینه نزد پزشک مراجعه کنید که در طی آن از پزشک می تواند به خوبی ناحیه مورد نظر را دیده و با دقت کامل به شما اعلام کند که دچار اگزمای سبورئیک شده اید یا خیر‌ .

پزشک در رابطه با تمامی علائم شما از زمان شروع و تمامی تجربه ‌ها سوال های لازم را می ‌پرسد و همچنین در صورت نیاز آزمایش مربوط را تجویز خواهد کرد که شامل آزمایش بیوپسی می شود. در طی این آزمایش پزشک سعی می ‌کند سلول‌ های پوستی فرد را از ناحیه موردنظر جدا کرده و آن را مورد آزمایش قرار می‌ دهد.

این نکته را در نظر داشته باشه که در صورت لزوم پزشک می ‌تواند شامپو یا سایر مراقبت های پوستی لازم را برای درمان و کاهش اگزمای سبورئیک به شما معرفی کند و توجه داشته باشید که به جز استفاده از آن ها نباید نسخه دیگری را برای خود به دلخواه انتخاب کرده و برای درمان سریعتر آن را انجام دهید. پس از پشت سر گذاشتن دوره مد نظر پزشک لازم است به صورت مجدد به مطب مراجعه فرمایید.

سخن پایانی:

در مطالب فوق سعی کردیم در رابطه با اگزمای سبورئیک برای شما مطالبی را بیان کنیم و به توضیح این موضوع پرداختیم که این بیماری نیز یکی از عارضه های پوستی مانند اگزمای پوستی بوده و یکی از انواع مختلف اگزما که کاملاً شایع و ممکن است برای افراد مختلفی در ناحیه چرب در بدن آن ها به وجود آید، همچنین به توضیح این موضوع پرداختیم که لازم است برای پیشگیری از افزایش آن به پزشک مراجعه فرمایید، اما پزشک مورد نظر شما باید از تخصص کاملی در این زمینه برخوردار باشد که پیشنهاد می دهیم حتماً به دکتر مریم هاشمی که دارای سابقه بسیار بالایی در این کار می باشد مراجعه فرمایید واین اطمینان برای شما وجود دارد که از بهترین روش ‌های درمانی استفاده خواهند کرد. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بود از شما سپاسگزاریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا