هایفوتراپی - دکتر مریم هاشمی

آشنایی با هایفوتراپی و موارد کاربرد آن

هایفوتراپی(HIFU ) یک از روش های جوان سازی پوست صورت است. با افزایش سن، افتادگی پوست یک امر طبیعی و رایج است که برای هر کسی اتفاق می‌افتد. امروزه برای شادابی پوست و از بین بردن نشانه های افزایش سن بر روی پوست از روش های متنوعی استفاده می گردد که یکی از جدیدترین این روش ها هایفوتراپی است. شاید در اینجا این سوال مهم برایتان به وجود آمده باشد که اصلاً HIFU چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این روش یک روش جایگزین برای لیفت صورت است که از آن در درمان های زیبایی جهت سفت کردن و لیفتینگ صورت استفاده می‌شود. نکته مهمی که در مورد این شیوه جوان سازی پوست وجود دارد این است که این روش غیر تهاجمی است و فرد دردی را احساس نمی کند که این موضوع خود نیز یک مزیت مهم محسوب می شود.  و باعث می شود که از سایر روش ها متمایز تر عمل کند. در واقع اینطور نیز می‌توان گفت که در HIFU  از امواج فراصوت با شدت زیاد استفاده می کنند تا با این شیوه، افتادگی پوست را برطرف سازند و آثار پیری و افزایش سن بر روی پوست را از بین ببرند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در هایفوتراپی  همان امواجی را که در دستگاه‌های سونوگرافی استفاده می‌شود به کار می‌برند. البته در این روش درمانی شدت امواج کمی بیشتر است. چرا که هدف تحریک پوست برای کلاژن سازی است و این کار با متمرکز کردن امواج فراصوت بر روی یک قسمت از پوست انجام می شود. به عبارتی با تحریک کلاژن سازی، پوست حالتی سفت تر به خود می گیرد و چین و چروک های صورت برطرف می‌شود.

با موارد استفاده از هایفوتراپی بیشتر آشنا شویم

یکی از موارد استفاده هایفوتراپی، لیفت چانه است. علاوه بر آن برای لیفت صورت، گردن، گونه‌ها و از بین بردن خط اخم از آن استفاده می‌کنند. برای آن دسته از افرادی که می‌خواهند چین و چروک اطراف چشم هایشان را برطرف کنند؛ این روش بسیار مناسب است. از این روش در رفع تیرگی و سیاهی دور چشم نیز استفاده می کنند. از دیگر موارد استفاده از این روش درمانی می توانیم به مواردی همچون لیفت ابرو، زاویه دار کردن فک، رفع خط خنده، درمان افتادگی پلک، لاغری موضعی و لیفت شکم و پهلوها و درمان منافذ باز پوست اشاره کنیم. در واقع یکی از اهداف مهمی که در HIFU دنبال می‌شود از بین بردن چین و چروک ها، کم کردن سرعت پیری پوست و به‌طورکلی جوانسازی پوست است. بنابراین هر فردی که دچار شل شدن پوست خفیف یا متوسط شده است می تواند از این روش درمانی استفاده کند.

هایفوتراپی1 - دکتر مریم هاشمی

هایفوتراپی برای چه کسانی مناسب نیست؟

تا به اینجا با موارد استفاده از هایفوتراپی آشنا شدیم و اکنون قصد داریم به این موضوع مهم بپردازیم که هایفوتراپی برای چه کسانی مناسب نیست؟ قابل ذکر است بگوییم که زنان باردار نباید از این روش درمانی استفاده کنند چرا که، ممکن است برایشان خطراتی را به دنبال داشته باشد. بیماران صرعی و افرادی که به دیابت نیز مبتلا هستند نباید از روش HIFU استفاده کنند. انجام HIFU برای افرادی که دارای عفونت یا زخم فعال در ناحیه هدف می باشند مناسب نیست. علاوه بر آن، در درمان چین و چروک های بسیار عمیق نیز تاثیری ندارد. کسانی که از ایمپلنت‌ های فلزی استفاده نموده اند و یا افرادی که در ناحیه هدف دچار آکنه های کیستی هستند برای انجام دادن این روش درمانی با محدودیت مواجه می باشند و این امکان برای آنها وجود ندارد.

آشنای بیشتر با تاریخچه هایفوتراپی

. در ابتدا از این روش تنها برای لیفت ابرو استفاده می‌شد اما با گذشت چند سال مشخص گردید که هایفوتراپی برای از بین بردن چین و چروک ها در بالای سینه و ناحیه خط گردن نیز کاربرد دارد. بد نیست در اینجا به این نکته مهم اشاره ای داشته باشیم که در گذشته هم از امواج اولتراسونیک استفاده می‌شد اما کاربرد آن برای زیبایی نبود و بیشتر در درمان تومورهای سرطانی نقش داشت. تقریبا از سال ۲۰۰۸ میلادی از این امواج برای زیبایی نیز استفاده کردند. این روش برای قسمت‌های دیگری از بدن نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد که هنوز سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا این موضوع را تایید نکرده است. البته این را هم بگوییم که این موضوع هیچ گاه به این معنی نمی باشد که هایفوتراپی یک روش خطرناک است و برای این قسمت ها نباید مورد استفاده قرار گیرد چرا که تا به حال در رابطه با عوارض آسیب زننده و یا خطرناک بودن آن گزارشی داده نشده است.

هایفوتراپی چه مزایایی دارد؟

هایفوتراپی، به عنوان یکی از پیشرفته ترین روش های بدون جراحی لیفت صورت دارای مزایای بسیار زیادی است. به عنوان مثال، برای اینکه یک فرد به نتیجه دلخواه خود برسد شرکت در یک تا سه جلسه درمانی برای او کافی است و دیگر اینکه نتایج آن چیزی حدود یک تا دوسال ماندگار می باشد. مزیت دیگر این روش درمانی این است که از تزریق و برش بر روی پوست استفاده نمی‌شود و بدون خونریزی، درد و پانسمان است. برای این روش جوان سازی پوست نسبت به جراحی هزینه کمتری پرداخت می‌شود و روش درمانی آن نیز آسان و بدون دوره نقاهت یا ریکاوری می باشد. یکی دیگر از مزیت‌های هایفوتراپی که می‌توانیم به آن اشاره‌ای داشته باشیم این است که جلسات درمانی آن کوتاه مدت است و چیزی بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه زمان می‌برد.

عوارض جانبی هایفوتراپی

از آنجایی که هایفوتراپی روشی ایمن به شمار می آید عوارض چندان زیادی ندارد. تورم و قرمزی در پوست بعد از این عمل طبیعی است که آن هم بعد از گذشت چند ساعت برطرف می‌گردد. البته تا چند هفته ممکن است احساس بسیار خفیفی از سوزن سوزن شدن در پوست خود داشته باشید که معمولا اذیت کننده نیست و تمامی این عوارض، طی چند هفته برطرف خواهند شد. بنابراین نگران نباشید.

مراقبت های قبل از انجام

_ بررسی کردن سابقه کلینیک زیبایی و متخصصی که قرار است این روش درمانی را انجام دهد.

_ شرکت در جلسات مشاوره و حضور در کلینیک

_ خودداری از انجام بوتاکس یا تزریق ژل به مدت ۶ ماه قبل از انجام

_ استفاده از هر نوع مواد شیمیایی که موجب التهاب یا تحریک پوست گردد از دو هفته قبل از انجام هایفوتراپی ممنوع است.

_ پرهیز از برنزه کردن پوست با آفتاب و استفاده از سولاریوم از دو هفته قبل از هایفوتراپی

_ اگر در مدت کوتاهی قبل از HIFU سرماخورده اید و یا تب دارید بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

_ اگر از لیزر برای جوانسازی پوست استفاده کرده‌اید بهتر است قبل از هایفو گرافی این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.

مراقبت‌های روز انجام

_ حاضر شدن به موقع در کلینیک

_ عدم استفاده از مواد آرایشی و مرطوب کننده بر روی پوست

_ خودداری از مصرف نوشیدنی های الکلی و داروهای فشار خون

_ تمیز کردن پوست و استحمام

مراقبت‌های پس از انجام

_ پرهیز از استفاده از مواد آرایشی تحریک کننده تا یک روز

_ خودداری از مصرف کافئین تا دو روز

_ به تاخیر انداختن اپیلاسیون، وکس و بند انداختن برای از بین بردن موهای زائد تا سه روز

_ خودداری از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب ۴ تا ۶ روز بعد از هایفوتراپی

_ نوشیدن آب زیاد

_ عدم تزریق ژل و بوتاکس تا یک هفته

_ کمپرس یخ برای رفع تورم و التهاب

_ خودداری از رفتن به سونا و استحمام با آب گرم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا