معمولاً این نوع جراحی به دو دسته تقسیم شده که شامل بازسازی و زیبایی می شود که معمولاً نوع بازسازی آن جهت ترمیم پیدا کردن سوختگی و یا بهبود یافتن عملکرد بدن انجام شده و نوع زیبایی نیز تنها با این هدف که ظاهر بدن و زیبایی صورت بهتر از آنچه که هست نمایان شود انجام خواهد شد معمولاً در سراسر دنیا از این دو تکنیک برای انجام جراحی پلاستیک انجام خواهد شد. در ادامه سعی می کنیم مطالب بیشتری را در رابطه با جراحی پلاستیک برای شما بیان کنیم دعوت میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها با ما همراه باشید.
جراحی پلاستیک به چه معنا می باشد؟
در رابطه با پاسخ بسیاری از افراد که شاید برای آنها پیش آمده باشد جراحی پلاستیک چیست باید بیان کنیم در حالت کلی جراحی پلاستیک به این معنا نیست بیماران یک نوع جراحی را انجام دهند که در طی آن صورت پر از مواد ساختگی شود و این باور کاملاً اشتباه می باشد بلکه این اسم از یک کلمه یونانی به نام پلاستیکوس اتخاذ شده که معنای کلی آن شکل یا قالب است.
در عمل های جراحی پلاستیک این امکان وجود دارد که ظاهر و توانایی و عملکرد فرد تا حدودی تغییر کند و در طی آن نیز نقض های موجود روی صورت یا نقاط مختلف بدن به طور کلی رفع خواهد شد که این موارد شامل نواقصی همچون لب ترک خورده یا بد ریختگی های گوش، برخی آسیب های دیگر همچون گاز گرفتگی سگ و سوختگی یا حتی بیماری هایی همچون سرطان سینه که احتیاج به بازسازی سینه زنان است می شود.
عمل های آرایشی یا همان زیبایی این قابلیت را دارند که بخشی از بدن را به طور کلی تغییر دهند که فرد نسبت به آن احساس بدی دارد. این عمل ها شامل بزرگ یا کوچک کردن سینه تغییر فرم بینی و برداشتن یا تزریق چربی از برخی نقاط بدن می باشد.
منظور از جراح پلاستیک کیست؟
به طور کلی منظور از جراح پلاستیک شخصی می باشد که پس از دریافت دکترای پزشکی خود باید حتماً یک دوره تخصصی را در در رشته جراحی عمومی گذرانده و پس از دریافت تعلیمات کامل به مدت سه سال دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک را در دانشگاههای کاملاً معتبر کسب کرده باشد.
جراحان پلاستیک چه تخصص هایی به همراه دارند؟
در این بخش قصد داریم برای شما بیان کنیم جراح پلاستیک در چه زمینه هایی می تواند موثر باشد.
انجام جراحی زیبایی: این مورد به عنوان یکی از شاخه های مهم جراحی پلاستیک به شمار آمده و می توان به جراحی های مختلف روی نقاط صورت و بدن اشاره کرد.
جراحی سوختگی: این دسته از جراحی شامل دو بخش می شود، بخش اول آن شامل جراحی های سوختگی شدید می باشد که باید درمان آن در سریع ترین زمان ممکن شروع شود و بخش دوم سوختگی هایی است که جهت ترمیم و بازسازی ناحیه سوخته باید مورد ترمیم قرار بگیرد.
جراحی دست: از دیگر تخصص های مهم جراحان پلاستیک می توان به جراحی دست اشاره کرد. برخی از آسیب های بسیار شدید یا بیماری های مزمنی که شامل بیماری مادرزادی دست و مچ می باشد توسط جراحان پلاستیک رفع خواهد شد. البته پزشکان ارتوپدی و جراحان عمومی نیز قابلیت انجام این عمل را به همراه دارند، اما همان طور که می دانید دست های خانم ها دارای ظرافت خاصی بوده و با توجه به این موضوع نیز نتیجه عمل از اهمیت بسیار بالایی برای آن ها برخوردار می باشد و با توجه به مهم بودن این موضوع پیشنهاد می شود برای انجام چنین عملهای حتماً به جراحان پلاستیک مراجعه کنند.
جراحی میکروسکوپیک: هدف از انجام این جراحی تنها برای اتصال مجدد رگ های خونی صورت گرفته که می تواند جهت بازسازی برخی از قسمت های مختلف بدن که بنا به هر دلیلی از بین رفته با بافت های جدید جایگزین شده و به طور مجدد نیز به کار گرفته شود. معمولاً بیشترین مناطقی که برای این مدل از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد شامل سینه و بازسازی سر و گردن است.
جراحی پلاستیک مخصوص کودکان: به خوبی متوجه این موضوع می باشید که انجام جراحی برای کودکان با یک فرد بالغ دارای یکسری تفاوتهای خاص خود می باشد، برخی از نقص های مادرزادی و یا سندروم هایی که حین تولد ایجاد می شود را می توانید با استفاده از جراحی پلاستیک در همان زمان کودکی درمان کنید و معمولاً جراحان پلاستیک اطفال می توانند در این زمینه یک کمک مناسب باشند.
از جمله جراحی های مختلفی که جراحان پلاستیک می توانند آن ها را انجام دهند شامل ابدومینوپلاستی، بلفاروپلاستی، فالوپلاستی، بزرگ و کوچک کردن سینه، لابیاپلاستی، پروتزلب، رینوپلاستی، اتوپلاستی و موارد مختلف دیگر می باشد که شما می توانید با مراجعه به پزشک متخصص در این زمینه مشاوره لازم برای جراحی را انجام دهید.
پیش از انجام جراحی پلاستیک چه مراقبت های باید از آن صورت بگیرد؟
بیش از هرچیزی جراح مورد نظر شما باید در رابطه با تمامی موارد از جمله ریسک ها، مزایا، جایگزین ها و ریکاوری به طور کامل با شما صحبت کند و این موضوع که انتظار خود را در رابطه با عمل با پزشک به طور کامل بیان کنید می تواند شما را در یک وضعیت کاملاً راحت قرار دهد.
لازم است در رابطه با ریسک های مربوط به جراحی و همچنین هر دارویی که پیش از انجام جراحی ممنوع می باشد به طور کامل بحث کنید. برخی از ریسک هایی که ممکن است وجود داشته باشد عبارتند از ایجاد حالت تهوع، خونریزی، لخته های خون و واکنش های متغیری که نسبت به بیهوشی خواهید داشت.علاوه بر تمام موارد گفته شده چنانچه دخانیات مصرف می کنید لازم است به مدت دو هفته پیش از جراحی حتماً از استفاده آن خودداری کنید تا دوره نقاهت بعد از عمل شما کوتاه شود.
پس از انجام جراحی چه مراقبت هایی باید صورت بگیرد؟
از جمله مراقبت های مهمی که برای جراحی پلاستیک از اهمیت بالایی برخوردار می باشد عبارتند از:
- حتماً در رابطه با داروهای مدیریت درد با جراح خود مشورت های لازم را داشته باشید.
- از خوردن داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود اجتناب کنید.
- هنگام انجام عمل هایی همچون ابدومینوپلاستی بهتر است سر خود را بالاتر از حد معمولی نگه داشته و بدن را خم کنید.
- حدود چند هفته بعد از جراحی های زیبایی شکم یا ابدومینوپلاستی و سایر عمل های مشابه باید از انجام دادن هر گونه فعالیت سنگین دوری کنید. فعالیت های روزمره ضرر زیادی را به همراه ندارد و این موضوع نیز در نظر داشته باشید که استراحت مطلق پس از انجام چنین عمل هایی ممنوع بوده چرا که ممکن است با خطر لخته شدن خون در اندام تحتانی رو به رو شوید.
- سعی کنید حتماً از میوه جات، ماهی و میگو و امگا ۳ تا جای ممکن استفاده کنید.
سخن پایانی:
در مطالب فوق سعی کردیم به تمامی نکات لازم در رابطه با جراحی پلاستیک بپردازیم و همچنین به توضیح این موضوع پرداختیم که می توانید جهت بازسازی یا ترمیم نقاط مختلف بدن خود به جراح پلاستیک مراجعه کرده و پس از انجام مشاوره های لازم و آشنایی با روند عمل برای آن اقدام کنید، اما نکته مهم و پر اهمیت این است که شما باید به جراحانی مراجعه کنید که نسبت به کار آن ها اطمینان کامل را داشته و تحقیقات لازم را نیز در رابطه با آن ها انجام دهید و در صورت نادیده گرفتن چنین موردی ممکن است آسیب های جبران ناپذیری برای شما ایجاد شود، پس با توجه به این موضوع نیز ما به شما پیشنهاد می دهیم که حتماً به دکتر مریم هاشمی که دارای تخصص بسیار بالایی در این زمینه می باشد مراجعه فرمایید.