افتادگی پلک - دکتر مریم هاشمی

دلایل ایجاد افتادگی پلک + بهترین راه درمان

مدل های مختلف افتادگی پلک به چه صورت است؟

به طور کلی افتادگی پلک را به دو دسته کلی تقسیم بندی می نمایند که این دسته بندی به شرح زیر است:

  • افتادگی پلک از بدو تولد
  • افتادگی پلک اکتسابی

بیماران مبتلا به افتادگی پلک چه از نوع مادر زادی و چه از نوع اکتسابی باشند نگران این مشکل  نباشند زیرا دکتر مریم هاشمی افتادگی پلک را با بهترین تجهیزات و تجربه بالا برای شما بیماران عزیز انجام می دهد، با انجام عمل جراحی مشکل افتادگی پلک حل می شود، افتادگی پلک را یک نوع بیماری چشمی تلقی می نمایند که ممکن است این عارضه برای یک چشم و یا هر دو چشم اتفاق بیوفتد، علت رخ دادین این مشکل به دلیل ضعیف شدن و یا درست عمل نکردن عضله بالا برنده پلک است که نمی تواند این عمل را به درستی انجام دهد که با عمل جراحی و متصل نمودن این عضله به قسمت طاق ابرو قابل درمان است.

افتادگی پلک به صورت مادر زادی به چه صورت است؟

زمانی که کودک در داخل رحم مادر قرار دارد عضله بالا برنده پلک به خوبی رشد نمی نمایند و همین مسئله سبب می گردد نوزاد متولد شده دچار عارضه افتادگی پلک باشد. بنابراین می توان گفت از میان نوزادانی که به دنیا می آیند آن هایی که این عضله رشد و توسعه خوبی پیدا نکرده است زمانی که می خواهند یه سمت بالا نگاه کنند دچار مشکل می شوند به این صورت که میدان دید آن ها کامل نیست. افرادی که دچار افتادگی پلک مادر زادی هستند زمانی که می خواهند قسمت بالا را ببینند لازم است که سر خور را بیشتر از سایر افراد به سمت عقب ببرند، همچنین اگر کودکانی که به صورت مادزادی به افتادگی پلک دچار هستند درمان نشوند باعث می شود که به انواع بیماری های دیگر نیز دچار گردد مانند تنبلی چشم.

وقتی کودک چشم و میدان بینایی او در حال توسعه یافتن است اگر یکی از چشم ها دچار این عارضه باشد و چشم دیگر سالم باشد باعث بروز اختلال بینایی می گردد و فرمان هایی که به وسیله رشته های عصبی از سوی مغز به چشم می آید خوب عمل نکند و به مرور زمان از بین بروند که در گدز زمان باعث رخ دادن تنبلی چشم در کودک می شود.

آیا عمل افتادگی پلک در سنین پایین امکان پذیر است؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت بله، زیرا زمانی که کودک به بیماری افتادگی پلک مادر زادی مبتلا باشد و درمانی برای اون صورت نگیرد به مرور زمان می تواند بینایی کودک را دچار مشکلاتی کند از این رو اکثر متخصصان این حوزه برای عدم رخ دادن این مشکل و یا هر مشکل دیگر عمل جراحی را برای کودک واجب می دانند.

افتادگی پلک به صورت اکتسابی به چه صورت است؟

افتادگی پلک به صورت اکتسابی شامل انواع مختلفی می شود که هر فرد در طول زندگی ممکن است ۵ نوع این عارضه را تجربه نماید.

نوع اول: یکی از شایع ترین نوع افتادگی پلک که ممکن است برای هر شخصی ایجاد شود افتادگی پلک از نوع آپونوروتیک می باشد، این عارضه با افزایش سن رابطه مستقیم دارد و علت رخ دادن آن را می توان به بالا بودن سن مرتبط دانست، که ماهیچه های بالا نگهدارنده پلک بیش از اندازه کشیده می شوند و سبب بروز این مشکل می گردد. البته می توان گفت موارد دیگری نیز در بروز این نوع افتادگی دخیل هستند که شامل: بیش از اندازه چشم را مالش دادن، به دلیل خارش و یا قرار دادن لنز درون چشم و پلک را پایین کشیدن  همگی می توانند این بیماری را تشدید نماید.

نوع دوم: به این نوع افتادگی پتوز عصبی گفته می شود، این نوع عارضه زمانی ایجاد می‌شود که مسیر رسیدن پیام های عصبی دچار مشکل شود که دیگر قادر به کنترل حرکات عضله های پلک نیست. یکی اصلی ترین عوامل رخ دادن این نوع افتادگی ضعیف شدن بیش از اندازه عضلات پلک است البته از کار افتادن عصب سوم و سندروم horner  نیز در به وجود آمدن عارضه افتادگی دخیل می باشند.

نوع سوم: عضله ای که وظیفه بالا بردن پلک را برعهده دارد به خاطر رخ دادن یک سری مشکلات سیستمیک باعث ضعیف شدن این عضله می شود که افتادگی از نوع پتوز میوژینک رخ می دهد. زمانی که این نوع افتادگی پلک ایجاد می شود پلک به دلیل اینکه پوست اضافه تری دارد به سمت پایین قرار می گیرد.

نوع چهارم: نام این افتادگی پتوز تروماتیک است و زمانی رخ می دهد که به پلک آسیب خارجی وارد شود که ممکن است این آسیب دیدگی در اثر تصادف یا برخورد هر نوع جسم خارجی دیگری باشد. رخ دادن این نوع عارضه تهدیدی برای ضعیف عمل کردن لواتور است که قادر به انجام وظیفه درست خود نیست.

نقاط مثبت جراحی افتادگی پلک چه مواردی است؟

  • افزایش میدان دید هر چشم که برای دیدن قسمت های بالا نیازی به عقب بردن بیش از حد سد نیست
  • باعث می شود که کیفیت دیدن فرد بهتر شود زیرا زمانی که پلک افتاده است تا حدودی جلوی روشنایی چشم فرد را می گیرد
  • به چشم یک ظاهر کاملا نرمال و طبیعی می دهد
  • دو تا پلک از لحاظ شباهت و یکسانی به مانند هم می گردند.

چه عواملی می توانند در ابتلا به افتادگی پلک اثر گذار باشند؟

  • افزایش سن
  • ارثی بودن افتادگی پلک
  • عدم رشد کافی در رحم مادر
  • انجام عمل های جراحی از جمله آب مروارید
  • از کار افتادن فیبر های عصبی پلک
  • مبتلا بودن به قند خون
  • در اثر برخورد جسم خارجی

و …. همگی می توانند بر افتادگی پلک فرد اثر گذار  باشند.

افتادگی پلک چگونه تشخیص داده می شود؟

برای اینکه بفهمید به عارضه افتادگی پلک دچار شده اید فقط کافیست به دکتر مراجعه نموده و با معاینه نمودن چشم ها این مشکل تشخیص داده شود. دکتر مریم هاشمی از بروز ترین تجهیزات برای تشخیص این عارضه استفاده می نماید. وظیفه ای که پلک در برابر چشم انجام می دهد این است که از ورود هر جسم خارجی به درون چشم جلوگیری نماید همچنین وظیفه دیگر پلک این است که تمام سطح چشم را به طور یک نواخت رطوبت رسانی نماید تا چشم دچار خشکی نگردد.

بدون جراحی امکان درمان افتادگی پلک وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر، روش های دیگر می تواند تا حدود زمان رخ دادن افتادگی پلک را به عقب بی اندازد. عواملی که می تواند افتادگی پلک اکتسابی را به تعویق بی اندازد شامل: خواب مناسب و به اندازه، انجام بوتاکس و سایر تزریق هایی که می تواند به عضله بالارونده کمک نمایند البته باید گفت که هیچ کدام  از این راهکار ها به اندازه عمل جراحی نمی تواند به بهبود افتادگی پلک کمک نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا